Utryckning på Norra Cypern

För några månader sedan låg en kvinna redlöst berusad på uppfarten, och idag var det dags igen. Familjen har redan bestämt att hon ska hem till Sudan, med sina två tonårssöner, i mitten av juni. De borde nog ha plockat hem henne direkt… Hon är inte deporterad därför att familjen sagt att de ska plocka hem henne när terminen på universitetet är till ända.

En ambulans med tre personal, och en polisbil med fyra män anlände idag, och det är ovanligt därför att de brukar vara två män och en kvinna i polisbilarna när de ska ha med allmänheten att göra.

Poliserna har aldrig batonger, och normalt sett är de helt obeväpnade, men idag hade två av dem pistoler, och det har jag aldrig sett förr.

Jag vet att alla har, men inlåsta på stationerna, och de får
bara tas fram efter en befälsorder.

Jag har kollat precis, och skälet till beväpningen var berusningen, och det fick mig att minnas en rättegång för 35 år sedan som jag plötsligt mindes kristallklart.

En ung tjej hade gripits av polis då hon klättrade omkring berusad på folks hustak, och först gick en polis upp och honom sparkade hon ner. Då gick de upp två, och hon bet dem, klöste dem och sparkade ner dem också och slutligen gick det upp tre poliser med nät.

Hon blev åtalad för våldsamt motstånd mot tjänsteman, men vägrade erkänna brottet, och hennes advokat hänvisade till nån som kände henne och som hade sagt till poliserna då de anlände att ”ni måste vara minst tre och använda nät”. Hon fälldes inte, och på den tiden hade vi fortfarande eget ansvar delvis, inte som här, om det var nått.

Dvs. poliserna har ett eget ansvar för att de utsatte sig i onödan trots varningar och de har rätt att plocka ner folk med nät just för att ingen ska skadas.


Omhändertagen

Kvinnan greps formellt, och kördes till sjukhuset av ambulansen, och är förmodligen på väg hem därför att den afrikanska Missionskyrkans folk väntar i skrivandets stund på gatan.

Det känns som om alla får med beröm godkänt, och här ser man aldrig pennalism eller mobbning som är fullt möjligt att få syn på i Sverige.

Patient gick till attack inne i ambulans

Berusad man sköt mot villa med hagelgevär i Roslagen

TRNC Police Headquarters 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *