Lena Holfve

Jag är författare, och min tolfte bok heter ”Utmattad – Fri från hjärndimma”, och finns bland annat hos Bokus,  och min trettonde är titlad”Mögelförgiftad” och finns hos bl.a. Adlibris och den fjortonde är ”Sömnlös”.

Bakgrund
lenaholfve4Jag är född i Stockholm 1953, och inledde mina första tio arbetsår med att arbeta uteslutande med människor; allt ifrån en långvarig tid som lekmannadomare  i Stockholms Tingsrätt till jobb inom äldrevården, familjevårdshem, sommarjobb på ”Barnens Ö”, nattvak på Långbro Sjukhus i Fruängen, som nu är ett bostadsområde.

När jag var ganska precis 30 år började jag ge ut böcker och det blev vad man kallar för en brakdebut, och eftersom Sverige är ett litet land blev jag snabbt känd samt att jag var sen tonåren van vid TV-mediet, eftersom jag arbetade på Skol-TV som programledare, och aktade mig väl inte i tid.

Slutade när jag inte kunde gå ut fritt
holfveEfter femton år slutade jag tvärt som offentlig person och började bygga IT-tjänster som teaterlistan.se och taltips.se och jag skötte webben åt stora företag som Ragn-Sells AB, Sundbyholms slott, Engsö slott, Gimo herrgård, och ett 30-tal stora kunder till. Det blev 25 år med IT.

Jag mår absolut bäst då det är runt +18-26C
imageJag själv är fortfarande skriven i Sverige, och har ”väsentlig anknytning”, för att tala Skatteverkets språk, och ska man flytta ut får man inte äga någon vinterbonad fastighet, och det är förmodligen det enda landet i världen som inte tillåter något mer än en sommarstuga som inte får vara isolerad, och som man aldrig har varit skriven på den adressen. Det är ofta på det viset att vi är de enda i hela världen, och vi är nog helt ensamma om diagnosen ”utmattning”.

Det räcker med en nalle nu… så långt har jag lämnat IT, därför att tekniska frågor överlämnar jag med varmt hand till Håkan, som finns på tekniker@utmattningsskolan.se

 

 

Ljus och kärlek – Cypern i mars 2018
Lena Holfve
Wikipedia